Er du et matematisk geni? Nej, vel…

Hvis tal og matematisk logik ikke lige er dig, så er der stor risiko for, at du slet ikke opdager, hvis du er højt begavet.

Jeg taler med mange (særligt kvinder), som absolut ikke ser sig selv som højt begavede. De har gennem livet oplevet, at de ikke er gode til at lave logiske slutninger, som andre finder indlysende. Ligesom de i sammenligning med deres omgangskreds, ikke er gode til tal eller økonomi.

Høj begavelse er et potentiale til hurtigt at kunne tilegne sig selv kompliceret viden, en evne til at lave koblinger og se mønstre og sammenhænge og en evne til at opfatte nuancer og detaljer. Dette potentiale er selvsagt ikke snævert koblet til matematisk logik, men kan udfolde sig indenfor mange forskellige områder.

Det er en vigtig pointe, at man selvfølgelig ikke kan alt, fordi man er højt begavet. Nogle er gode til matematik, andre er gode til musik, kunst, historie, psykologi eller noget helt andet. Nogle er gode til mange ting, og nogle tror ikke selv, at de er gode til noget. Alle kan de være højt begavede.